Δραστηριότητες
 
Βασ. Σοφίας 1
106 71 Αθήνα
Τηλ. 2103684262
Fax. 2103684145
Email.


Δραστηριότητες

15-17 Ιουλίου 2009 –Τριήμερο ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο Ειδικής Γραμματείας για την αγορά προμηθειών των Ηνωμένων Εθνών

Την Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το προγραμματισμένο τριήμερο ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών για την αγορά προμηθειών των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο «Το 1ο Βήμα στην Παγκόσμια Αγορά». Κύριος στόχος του σεμιναρίου, το οποίο εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Σύμπραξη Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας: Μια Παγκόσμια Αγορά στην Ελλάδα», ήταν η καλύτερη προετοιμασία της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων στο Επιχειρηματικό Φόρουμ με αξιωματούχους προμηθειών των Ηνωμένων Εθνών που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 22-23 Οκτωβρίου 2009.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

2 Απριλίου 2009 – «Ευκαιρίες Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στην Ανατολική Ευρώπη και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών»

 H Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) πραγματοποίησαν από κοινού, στις 2-3 Απριλίου 2009, επιχειρηματικό Forum με τίτλο: «Ευκαιρίες Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στην Ανατολική Ευρώπη και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών».

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

23 Μαρτίου 2009 – Ενημερωτική εκδήλωση για την επικείμενη προκήρυξη Τεχνικών Μελετών από την Παγκόσμια Τράπεζα για το έργο “Red Sea – Dead Sea Water Conveyance Study Program”

Τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009, η Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών και η Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: “Red Sea – Dead Sea Water Conveyance Study Program: Bidding for Technical Studies”. Εκ μέρους της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Alexander McPhail, Lead Water and Sanitation Specialist, παρουσίασε δύο ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος (calls for expressions of interest) για την εκπόνηση δύο τεχνικών μελετών.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

16 Φεβρουαρίου 2009 – Επίσκεψη Ειδικού Γραμματέα Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)

 Την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, ο Ειδικός Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, κος Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και συμμετείχε στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κος Τσιατσιάμης, παρουσίασε τις υπηρεσίες του Γραφείου Υποστήριξης Διεθνών Προγραμμάτων καθώς και της διαδικτυακής Πύλης Διεθνών Χρηματοδοτήσεων τις οποίες και έθεσε στην υπηρεσία των μελών του ΣΕΒΕ. Στη συνέχεια συμφωνήθηκε από κοινού η στενή συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με τον ΣΕΒΕ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Ειδικός Γραμματέας επεσήμανε ότι η το Υπουργείο Εξωτερικών θα διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις δικτύωσης για τα μέλη του ΣΕΒΕ στο άμεσο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

20 Ιανουαρίου 2009 – Ενημερωτική ημερίδα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) από την ΕΕ

 Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδιοργάνωσαν σήμερα στην Αθήνα μία «Ενημερωτική Ημερίδα για τη Χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την ΕΕ» (“EU Finance Day for SMEs”), προκειμένου να παράσχουν ενημέρωση, σε περισσότερους από 500 συμμετέχοντες, σχετικά με τα προγράμματα της ΕΕ που έχουν σχεδιασθεί για την ενθάρρυνση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας στις επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

12 Ιανουαρίου 2009 – Νέες Διαδικτυακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών - Πύλη «Agora» και Πύλη Διεθνών Χρηματοδοτήσεων

 Σε ειδική εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία παρουσιάστηκαν οι νέες διαδικτυακές υπηρεσίες του Υπουργείου προς την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών, απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Εξωτερικών κα Ν. Μπακογιάννη και ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Μ. Βαρβιτσιώτης. Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κ. Θ. Σκυλακάκης, παρουσίασε τη νέα διαδικτυακή πύλη «Agora» (www.agora.mfa.gr), ενώ ο Ειδικός Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων, κ. Α. Τσιατσιάμης, παρουσίασε την Πύλη Διεθνών Χρηματοδοτήσεων (http://www.aidfunding.mfa.gr/). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους εκπροσώπων κλαδικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

26 Νοεμβρίου 2008 – Ενημερωτική Ημερίδα Ειδικής Γραμματείας με θέμα: «Το Σύστημα Προμηθειών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για Αγαθά και Υπηρεσίες»

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο: «Το Σύστημα Προμηθειών του ΟΗΕ για Αγαθά και Υπηρεσίες». Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, κυρίως από τον τομέα των υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

25-26 Σεπτεμβρίου 2008 - Θεματικά Προγράμματα της EUROPEAID για ΜΚΟ και επιχειρήσεις

 H Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποίησε, στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2008, ενημερωτική διημερίδα σχετικά με τα θεματικά προγράμματα της EuropeAid (European Instrument for Democracy - Instrument for Stability - Investing in People - Environment and sustainable management of natural resources including energy - Non-state actors and local authorities - Food security - Migration and Asylum) και ευκαιρίες χρηματοδότησης για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και Επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

11-14 Σεπτεμβρίου 2008 - Ολοκλήρωση προγραμματισμένων ενημερωτικών εκδηλώσεων της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ

 Την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2008, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελευταία από τις τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 73 ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Κεντρικοί ομιλητές στις εν λόγω εκδηλώσεις ήταν αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και της EuropeAid.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

23 Ιουνίου 2008 - Ενημερωτική εκδήλωση – Επικείμενη προκήρυξη διαγωνισμού από τη EuropeAid

 H Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών διοργάνωσε σήμερα, στην «Αίγλη» του Ζαππείου Μεγάρου, ενημερωτική εκδήλωση για την επικείμενη δημοσίευση, από τη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EuropeAid), προκήρυξης διαγωνισμού για τη σύναψη πολλαπλής σύμβασης – πλαισίου (Multiple Framework Contract) με αντικείμενο τη μίσθωση υπηρεσιών στον τομέα της Τεχνικής Βοήθειας. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Ειδικός Γραμματέας κος Αλέξανδρος Τσιατσιάμης ενημέρωσε το κοινό για την αποστολή, τους στόχους και τις υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων και του Γραφείου Υποστήριξης Διεθνών Προγραμμάτων, ενώ αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας. Στη συνέχεια, η αρμόδια αξιωματούχος της EuropeAid, κα AgnèsChampion, παρουσίασε αναλυτικά το πλαίσιο του επικείμενου διαγωνισμού. Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων κατέδειξε το έντονο ενδιαφέρον του ελληνικού ιδιωτικού τομέα και άλλων νομικών προσώπων για την εν λόγω αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

20 Ιουνίου 2008 - Εισήγηση Ειδικού Γραμματέα κου Τσιατσιάμη στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΓΜ

 Ο Ειδικός Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης πραγματοποίησε εισήγηση στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) στις 20 Ιουνίου στο Βόλο με θέμα τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιήσουν τα γραφεία μελετών στο πλαίσιο της δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

18 Ιουνίου 2008 - Συνεδρίαση ομάδας εργασίας της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων

 Στο πλαίσιο συνεδρίασης της ομάδας εργασίας «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων – ABC (Λευκάδα, 18 Ιουνίου 2008), ο Ειδικός Συνεργάτης του Ε.Γ. Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων κ. Χρήστος Χαιρετάκης πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Χρηματοδοτικές και επενδυτικές ευκαιρίες για επιμελητήρια και επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνείς Οργανισμούς».


21 Απριλίου 2008 - «Ενημερωτική Ημερίδα ΥΠΟΙΟ και ΕΒΕΑ»

 Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών συνδιοργάνωσαν ενημερωτική Ημερίδα στο ΕΒΕΑ με θέμα: «Ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρονται στον Ιδιωτικό τομέα από τα Χρηματοδοτικά - Αναπτυξιακά Προγράμματα της Ε. Ε.». Στόχος ήταν η ενημέρωση των Ελληνικών τεχνικών και μελετητικών Επιχειρήσεων σχετικά με τις ευκαιρίες και δυνατότητες που παρουσιάζονται για την ανάληψη μελετών, έργων και προμηθειών ειδικά στην Υποσαχαρική Αφρική, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

21 Φεβρουαρίου 2008 - «Οικονομικό Μεσογειακό Forum»

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Το Forum εντάσσεται στη στρατηγική του ΥΠΕΞ η οποία στοχεύει στον συντονισμό των ενεργειών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προκειμένου να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις σχετικά με τη συγκρότηση μιας «Ένωσης για τη Μεσόγειο». Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη. Εισαγωγικές τοποθετήσεις πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι Υφυπουργοί κ.κ. Βαληνάκης και Δούκας. Εν συνεχεία, οι κύριοι ομιλητές Γενικοί Γραμματείς κ.κ. Κατσούδας και Σκυλακάκης και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Τσιατσιάμης ανέπτυξαν την πολιτική, οικονομική και χρηματοδοτική διάσταση του εγχειρήματος.
Οι παραπάνω παρέπεμψαν στις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά 200 εκ. κατοίκων και επεσήμαναν ότι για την περιοχή της Μεσογείου έχουν εγκριθεί από διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς για το προσεχές χρονικό διάστημα προγράμματα ύψους 10,5 δισ. ευρώ.

Η εκδήλωση είχε αφενός μεν ενημερωτικό, αφετέρου δε διαβουλευτικό χαρακτήρα, αφού η ηγεσία του Υπουργείου προέτρεψε τους παρισταμένους διοικητικούς, οικονομικούς και μη κερδοσκοπικούς φορείς να υποβάλλουν τις δικές τους προτάσεις.

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν Γ.Γ. Υπουργείων, Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι εταιρειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και μη κερδοσκοπικών σωματείων.


Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες
τελευταία ενημέρωση


 • Αστική Ανάπτυξη
 • Βιομηχανία & Εμπόριο
 • Γεωργία & Τρόφιμα
 • Δημόσια Διοίκηση
 • Δημόσια Υγεία
 • Εκπαίδευση
 • Ενέργεια
 • Εξόρυξη/ Μεταλλ.
 • Κατασκευές
 • Κοινωνική Προστασία
 • Μεταφορές
 • Περιβάλλον
 • Πληρ/κή & Τηλεπ/νίες
 • Τουρισμός
 • Ύδατα
 • Υπηρεσίες
 • Χρηματο- οικονομικάΑπομνημόνευση


Ξεχάσατε τον Κωδικό Πρόσβασης;
Αν δεν είστε μέλος, εγγραφείτε εδώ
Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο HBA
| RSS ενημέρωση
RSS 2.0